Persbericht:

Smartlappenkoor TIONA viert op 28 Mei het 20(+1) jarig Jubileum.

Ons Smartlappenkoor Tiona (Thuis Is Ook Niet Alles) werd 21 jaar geleden opgericht naar een initiatief van Josje Cornelissen en Ria Grul. Een koor waar gezelligheid centraal staat en hartstikke belangrijk is. Plezier in het samen zingen, schept voor de leden een band. Er wordt ook veel lief en leed gedeeld. Ons koor telt op dit moment 113 leden, met een gemiddelde leeftijd van 69 jaar.
4 enthousiaste en trouwe muzikanten en dirigente ondersteunen ons koor. Ook bestaat de gevreesde wachtlijst nog steeds, waar nog 17 mensen op staan. Corona is ook voor ons de reden dat we het 20 jarig jubileum niet konden vieren in 2021. Maar dit gaan we nu 28 mei groots inhalen.
Wat heeft Corona voor TIONA betekend? Heel veel natuurlijk. 5 maart 2020 hadden we onze laatste repetitieavond en ineens mochten en konden we niet meer. Het bestuur vroeg zich toch af, hoe konden wij betrokken te blijven bij de leden. De betrokkenheid is namelijk altijd een belangrijke zaak geweest bij TIONA. Een aantal leden gingen mondkapjes maken, rode natuurlijk. Het mondkapje werd samen met de Nieuwsbrief door de bestuursleden aan alle leden, aan de voordeur, op een zaterdag in mei 2020 bezorgd. We hielden korte praatjes en informeerde hoe de leden de Coronatijd hadden doorstaan. Nog meer bezoekjes volgden, onder andere met een rode janklap (zakdoek), en op zaterdag 29 mei 2021 – de datum van ons werkelijke 20-jarige jubileum – gingen de bestuursleden weer op pad. De leden kregen, op veilige afstand, een feestelijk taartje, voorzien van ons Tiona logo, en een Jubileum Glossy Nieuwsbrief aangeboden. Enkele leden hadden zelfs rood / zwarte versieringen bij hun voordeur aangebracht. Tot slot werd de ludieke Kerstkaart met consumptiemunten – voor als we weer mochten gaan zingen – bij de leden thuisbezorgd. Deze bezoekjes zijn door de leden echt gewaardeerd, en wat we steevast te horen kregen was: ik mis de repetities en de gezelligheid zo erg.
In het najaar 2021 hebben we 3 repetities in de Phoenix gehad, zittend aan tafeltjes op anderhalve meter afstand. Gezellig en leuk elkaar weer te kunnen zien, maar zittend repeteren is “not done”.
Nu zijn wij blij dat we de repetities op hebben kunnen pakken, in ons eigen thuishonk “de Potter” en we hebben al een optreden mogen verzorgen. Er staan gelukkig weer optredens gepland en daar kijken we met zijn allen naar uit, zeker naar het smartlappenfestival in Grave op 3 juli.

Maar nu eerst het jubileumfeest op zaterdag 28 mei. Wij snappen dat iedereen uit Schaijk en omgeving TIONA wil feliciteren met het behaalde jubileum. En iedereen gaan we hier de gelegenheid voor geven. De felicitaties ontvangen wij graag op de gezellige Schaijkse weekmarkt, waar wij een miniconcert geven van 11.00 uur tot 12.00 uur. Wij laten dan een selectie van ons repertoire horen. In ludieke en feestelijke rood/zwarte TIONA outfits zullen wij ons presenteren.
Wat zou het fijn zijn als iedereen mee komt zingen en deinen, en eventueel dansen.
Graag tot ziens op 28 mei op het Europaplein in Schaijk.
Jubileumcommissie 20(+1) TIONA