img1
img2
img3
026.jpg

2011 Is een feestjaar voor Tiona.
Op 29 mei is er een besloten feest voor alle leden met een boottochtje en een diner in de Potter; aansluitend komt de band van Piet vd Linden “Bij Eerde links af" de hele avond muziek maken.

Zondagmiddag  4 september 2011 viert Tiona haar 10-jarig bestaan met een SMARTIES FESTIVAL. Dat staat te gebeuren bij de Potter in Schaijk vanaf 14.00 uur. Diverse bands en koren komen daar optreden en Tiona zelf zal zich ook van een verrassende kant laten zien. Het programma voor die dag is: dweilorkest Poddomme, popkoor Landante, Feestband Lass mal Blasen en Tiona die een aantal rocknummers brengt naast het gewone repertoire. Er waren ongeveer 500 bezoekers.
De naam Smartiesfestival is bedacht door koorlid Nellie Lammerts en zal ook voor de toekomst blijven bestaan. Daarmee neemt Tiona definitief afscheid van de Koninginnejam en gaat het verder met dit festival dat vanaf nu steeds op de eerste zondag van september gehouden gaat worden.

PERSBERICHT 2011:
TIONA VIERT VERJAARDAG MET EEN SUPERFEEST
Zingen,lachen,dansen en swingen, eten en drinken; zo vierde Smartlappenkoor Tiona uitbundig haar tiende verjaardag in café De Potter in Schaijk. Afgelopen zondag organiseerde Tiona voor het eerst het Smartiesfestival samen met dweilorkest Poddomme, popkoor Landante en feestband Lass mal Blasen. Heel bijzonder was de bijdrage van Riet van Leeuwen en Josje Cornelissen. Zij brachten een sketch waarin ze de eigen club op de korrel namen en ondertussen iets vertelden over de ontstaansgeschiedenis van Tiona. Daaruit bleek hoe trouw een groot deel van de leden is aan hun koor. Bijna 50 van de 120 leden is al vanaf het eerste uur lid. Maar ook in het bestuur zitten nog altijd drie mensen al vanaf de start. Natuurlijk kwam de eeuwige wachtlijst ook voorbij. Die was overigens ook burgemeester Doorn opgevallen. Zij verraste het koor met haar aanwezigheid en haar toespraakje aan de start van het festival. Al meteen bij de start stroomden de bezoekers massaal toe. Uitbater Theo Potjes schatte het aantal bezoekers op ongeveer 500. Vanwege de warmte en de drukte ging menigeen even buiten op het terras ‘afkoelen’ en kon men toch meegenieten van de muzikanten die binnen speelden.
Rond etenstijd zorgde de Potter-crew voor frietjes en snacks zodat er niemand iets te kort kwam en iedereen gewoon door kon feesten. Tiona betrad maar liefst drie maal het podium. Bij het lied ‘Hoor de muzikanten’ sloten ze het tweede blok af en brachten daarmee een hulde aan alle ruim 150 muzikanten die zondag acte de presente gaven. Een aantal Tionaleden zetten spontaan een polonaise in en het publiek klapte de vingers haast blauw. Kort daarna bereikte de zaal een nieuw kookpunt toen Willem Griffioen van Lass Mal Blasen het koor uitnodigde om een paar liedjes samen te zingen. Siera Madre, De Clown en Rosanne klonken bijzonder opwindend met de begeleiding van behalve het eigen combo ook nog een aantal blazers en Willem als solozanger. Rond half tien was het feest ten einde en kon iedereen voldaan en moe naar huis. Uiteraard was er zondag ook een bloemetje voor Nellie Lammerts, een van de koorleden, zij bedacht de naam SmartiesFestival en dat bleek een geweldig goed idee te zijn.