img1
img2
img3
022.jpg

Smarties 2019

HÉ, GAODE MEE….

Smartiesfestival Tiona met Ruizz

‘Hé, gaode mee’, ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘Ik verscheurde je foto’. Dit zijn drie van de twaalf bekende Nederlandse liedjes die het Schaijkse smartlappenkoor TIONA zal zingen samen met de Brabantse coverband Ruizz op het ‘Tiona Smartiesfestival’ op zondagmiddag 29 september a.s. . Dat wordt weer een gezellige middag in de zaal van Café De Potter in Schaijk. De toegang is gratis en iedereen mag komen meezingen en dansen. Het feestje begint om 14.30 u. en om ongeveer 20 u. is het afgelopen.

Het is alweer de achtste keer dat Tiona een Smartiesfestival organiseert. ‘Gewoon om eens iets anders te doen dan het zingen van ons geijkte repertoire en om onszelf en ons publiek een leuke middag te bezorgen’ vertelt voorzitter Cinny van Hoogstraten.

Het eerste Smartiesfestival vond plaats in het jaar van het tienjarig bestaan van Tiona, in 2011. Het was toen zo’n succes dat besloten werd het elk jaar te herhalen. Tiona heeft daar met vele andere bands gezongen. Onder meer met ‘Fox en de Strotjes’, ‘Vanavond Niet Schat’, ‘De Bijtels’ en de Schaijkse bands ‘60 4 60’ en ‘Lass mal Blasen’. Steeds werd het een heerlijk feestje, waar volop werd meegezongen en gedanst. Ook nu belooft het weer een succes te worden. De band Ruizz staat erom bekend dat zij een feestje kunnen bouwen en samen met Tiona moet dat ook deze keer weer lukken. Smartlappenkoor Tiona zingt zelf twee keer een half uur, naast het gezamenlijk optreden met Ruizz. Vanaf 17.30 gaat Ruizz alleen los en dan kan iedereen mee swingen.

Je hoeft geen eten mee te nemen, De Potter zorgt voor voldoende frites en snacks vanaf 17 u. Het feest wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Tiona en een aantal sponsors.

Waar en wanneer

Het festival vindt plaats in de zaal van Café De Potter, Pastoor van Winkelstraat 2d in Schaijk (zij-ingang aan de Schutsboomstraat), op zondag 29 september a.s. Het feest begint om 14.30 u. en duurt tot ongeveer 20 u. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Smarties 2017

 Tiona Smarties 2017

Wederom nostalgie uit de jaren ’50 en ’60 op 23 september!

Ook dit jaar gaat Smartlappenkoor Tiona (Thuis Is Ook Niet Alles) terug in de tijd, samen met de band Rob, Ria, Ronnie & de Zippers.


 
Op zaterdagavond 23 september vindt het jaarlijkse Smartiesfestival van Tiona plaats in Feesterij de Potter in Schaijk.

Na het grote succes van vorig jaar gaat Tiona wederom een halve eeuw terug in de tijd. Een programma met Nederlandstalige muziek dat riekt naar het sentiment van de jaren ‘50 en ’60. De tijd dat Nederland nog smaller was dan smal, nog braver dan braaf. Lieve liedjes, romantische liedjes, ondeugende en swingende liedjes, waarvoor iedereen elkaar de dansvloer op trekt. De tijd van “Top of Flop”, en Fenclup, van petticoat en puntschoenen, van Bazooka- kauwgum en Top drop, van Florett of Zündapp tot Tomos en Puch, van Kever tot Daffodil, van vetkuif en suikerspin tot pagekopje of beatlehaar.

De avond begint om 20.00 uur en begint met een optreden van Tiona. Daarna zingt Tiona, samen met de band een aantal liedjes.

Hierna gaan Rob, Ria, Ronnie & de Zippers volop los en kunnen wij allen meezingen en natuurlijk een dansje wagen. Voor wie het leuk vindt, dos je uit in de kleding uit die tijd en pas ook je kapsel aan!

Rob, Ria, Ronnie & de Zippers bestaat uit 7 mensen uit de buurt van Eindhoven. De band speelt liedjes van o.a. Anneke Grönloh, Rob de Nijs, Willeke Alberti en de Fouryo’s en eigen vertalingen van swingende hits van Amerikaanse meidengroepen als de Shangri-las en de Chiffons.

Ook dit jaar organiseert het Landerdse Smartlappenkoor Tiona deze avond. Tiona zou  deze avond niet kunnen organiseren zonder hulp van de sponsors. Dit jaar zijn dit: de Potter, Manders Keukens, Cleaningservice products, Peter Peters, Barli en van Mourik en de Bie notarissen.

Waan je een avondje terug in de tijd en kom op zaterdagavond 23 september naar de Potter in Schaijk. De zaal is om 19.30 uur open. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 01.00 uur. De entree is gratis.

Smarties 2016

SMARTIES, SUIKERSPINKAPSELS, PETTICOATS EN SCHEMERLAMPEN
Tiona gaat uit de kleren, voor één keertje!

Tiona bestaat 15 jaar. En dat zal de wereld weten. Al die jaren verscheen het smartlappenkoor in uitbundig rood en zwart, maar dat gaat voor één avond veranderen. Op zaterdag 17 september 20:00 uur gaat Tiona samen met de band Fox en de Strotjes een feestje bouwen in Zaal de Potter in Schaijk. Met muziek uit de jaren ’50 en ’60 zal de nostalgie hoogtij vieren.  Niet alleen wat betreft de muziek, maar ook de pettycoats en suikerspinkapsels zullen de sfeer en het beeld van het jubileumfeest bepalen.

Zaterdag 17 september:
Tiona opent stipt om 20.00 uur met een set van 10 liedjes uit het eigen repertoire. Na een pauze gaan Tiona en Fox en de Strotjes samen het podium op met liedjes uit de tijd  dat ‘geluk nog heel gewoon was’. Na flink wat repeteren zingt het 120-koppige koor liedjes samen met de drie zangeressen, twee zangers en het combo van Fox en de Strotjes.
Het wordt een avond met Nederlandstalige muziek van ruim een halve eeuw geleden. Voor de meesten onder ons is dit een regelrechte tijdmachine waarmee we terugkeren  naar onze jeugd. Je eerste vriendje of vriendinnetje. Een sneeuwwitje drinken! Dat was allemaal heel spannend. We moesten toen wel om half elf thuis zijn. Dat hoeft nu niet meer. Gelukkig, het feest duurt tot ongeveer één uur in de nacht.Fox en de Strotjes:

De band bestaat uit 9 mensen en komt uit Gemert. Tiona zag hen met regelmaat optreden tijdens het Graafse Smartlappenfestival. Toetsenist Bas van Nistelrooij heeft wel zin en de samenwerking: “Leuk om samen het Nederlandstalig repertoire te presenteren. En dat uit een tijd dat die liedjes ook muzikaal gezien nog leuk waren. Tegenwoordig is alles ingeblikt. Bijna niemand zingt nog met een band. Bovendien wordt alles supergoedkoop geproduceerd. Vroeger werden er liedjes gemaakt die het publiek na enkele maten al herkende, zoals Pappie loop toch niet zo snel en Middellandse Zee. Wij hebben er na 20 jaar nog steeds lol in. We slepen van alles mee om in de goeie sfeer te komen;  zelfs schemerlampen met franje.” Fox en de Strotjes zullen het feest afsluiten.

Tiona 15 jaar:

Na de oprichting in 2001 ging het koor al meteen van start met 70 leden. Al snel groeide dat aantal naar 100 en later zelfs 120 leden. Nog altijd zijn er ongeveer 40 mensen van het eerste uur bij. Ook het combo en de dirigente zijn honkvast gebleken. Tot op heden is er geen groter koor  gevonden, dus tot die tijd gaat Tiona door het leven als het grootste Smartlappenkoor van Nederland,  mét  de eeuwige wachtlijst en nog altijd springlevend.

Smartiesfestival op zaterdag 17 sept. 20.00  tot ongeveer 1.00 uur.

Zaal de Potter, Schaijk

Toegang gratis

Smartiesfestival 2015

SMARTIES IN ROOD/ZWART MET ORANJE FRANJE

Tiona gaat scoren! Niet dat het smartlappenkoor plotseling zo sportief is geworden, toch wil het koor wel inkoppen met een super goeie band voor het Smartiesfestival. De band die alle voetbalfanaten in het land kennen omdat ze steevast op de Oranjecampings overal ter wereld muziek maken. Jammer, maar het Nederlands elftal zal brengen ze NIET mee naar Schaijk!

De band VANAVOND NIET SCHAT is de muzikale gast tijdens het Smartiesfestival op zondag 27 september. Smartlappenkoor Tiona organiseert het festival in Zaal de Potter in Schaijk.
De band VANAVOND NIET SCHAT komt uit Oss en heeft een geheel eigen plek veroverd in de muziekwereld. Hoewel de bandleden nog stik wat jonger zijn dan de meeste van de 120 zangers en zangeressen van het koor, ze bestaan al langer; namelijk 21 jaar. Ze zijn in elk geval volwassen nu of doen zich als zodanig voor.


Met VANAVOND NIET SCHAT verwacht Tiona een spetterende middag en avond te kunnen organiseren. De band start ieder optreden onheilspellend met de kreet: We breken de hut af! Elk optreden beschouwen de mannen als een uitdaging om het publiek op te juinen en te amuseren. En daartoe zetten ze alles in. Ze wonnen al eens de publieksprijs van de Clash of the Coverbands en reizen al jarenlang het Nederlands elftal achterna over de hele wereld. Ze spelen steeds op de zogenaamde Oranje camping. Ze stonden in het voorprogramma van bands als Rowwen Héze, Pater Moeskroen en Van Dik Hout. Eigenlijk wel tof dat een zo geroutineerde band met Tiona in zee wil om samen muziek te maken. Zanger Jeroen Princen zegt daarover: “In het verleden heb ik als zanger al eens deelgenomen aan proms concerten. Dan sta je ineens tussen mensen die gewend zijn in een heel ander genre muziek te maken. Ik merkte steeds dat er veel respect was voor elkaars muzikale uitingen. En ik heb er leuke contacten aan over gehouden.” De band bestaat uit: Jeroen Princen/ zang, Joost Blatter/sax, Michel van Raalte/ bassist, Toine van der Wielen/ drums, Guus van der Mond/ gitaar. Samen met Tiona brengen ze 8 liedjes van ondermeer Guus Meeuwis en Andre Hazes en Gers Pardoel. In het middagprogramma staat ook HaRP op het podium. De band die is ontstaan uit Tiona zelf. Natuurlijk zingt Tiona ook een paar setjes met vrolijke en meeslepende meezingers.

De LOTERIJ

Zoals gebruikelijk is er een grote loterij. De Schaijkse middenstand lijkt er een sport van te maken om ieder jaar met nog mooiere prijzen op de proppen te komen. De hoofdprijs is een weekje naar Westen dorf in Tirol. U logeert in het Welnes Aparthotel Windau Lodge. Dit wordt aangeboden door Moutain Residances. Er zijn ongeveer 100 prijzen en waardebonnen te winnen. De tweede prijs is een reischeque ter waarde van 250 euro. Deze is aangeboden door Manders Keukens en Travel XL.

Jeroen Princen resumeert: “ Het gaat vooral om de passie en de lol die we samen delen,” Een prima uitgangspunt voor deze muzikale clash.

En als Oranje-huisband hebben ze nog een Cruyffiaanse uitspraak: als de drummer aftikt dan moet je beginnen! Dat is goed om te weten! Het Smartiesfestival 2015 draagt oranje franje dus!

Zo 27 sept. In Zaal de Potter

Aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis

Smartiesfestival 2014

SMARTIESFESTIVAL KNALT  MET BIJTELS ; ‘HET IS ZO STIL IN MIJ’

Het Smartiesfestival was er in elk opzicht een van superlatieven; veel bezoekers, veel zon en vooral heel veel gezelligheid en vrolijke muziek. Met de band De Bijtels scoorde Tiona volop. Een perfectie combi met het enorme koor. De jeugdige bandleden van de Bijtels hadden er zichtbaar plezier in om met  Smartlappenkoor Tiona het muzikale avontuur aan te gaan. Tijdens de gezamenlijke sessie werkte het festival zich naar  het hoogtepunt van de dag. De zaal barstte bijna uit haar voegen toen de band, het koor en publiek samen ‘Het is zo stil in mij’ zongen. Gelukkig deed ook het zonnetje een duit in het zakje. Op het plein voor de grote zaal van De Potter  was het terras ook overvol publiek. Bijzondere gasten waren burgemeester M. Bakermans en wethouder M. Böhmer die een aantal liedjes meezongen. Tiona is ook supertrots op de band HaRP die voortkomt uit de eigen gelederen en nu als nieuwe band met een geheel eigen repertoire aan de weg gaat timmeren.  Een van de eerste optredens voor het grote publiek was zondag tijdens het Smartiesfestival. De Bijtels sloten het festival swingend af en hielden het publiek nog lange tijd op de dansvloer. Het Smartiesfestival werd afgelopen zondag voor de derde keer op rij gehouden in zaal De Potter. En bij elke editie komen er steeds meer mensen. Ook de loterij wordt steeds grootser dankzij de royale giften van de Schaijkse middenstand en het groeiend aantal sponsors. Daar mee is in elk geval de voortzetting en de groei van het evenement gegarandeerd.  

Persbericht 2014:

TIONA’S SMARTIESFESTIVAL MET EEN GULLE LACH EN EEN ENKELE TRAAN
Twee bands staan er op het programma; De Bijtels en HaRP.
En alom aanwezig natuurlijke het enorme 120-koppige Smartlappenkoor Tiona.
Op zondag 28 september zullen de schilderijen van de huilende zigeunerkindjes weer de wanden van zaal De Potter in Schaijk vullen. Uiteraard wordt de zaal weer opgetuigd in de overbekende rood/ zwart huiskleur van Tiona en dan kan het feest beginnen. Samen smartlappen zingen brengt iets te weeg bij mensen. Zelfs bij degenen die beweren er niets om te geven. De ongecompliceerdheid van de teksten en de muziek zorgen voor een ontspannen sfeer en iedereen kan op z’n minst de refreintjes meezingen; wat u zegt, meebléren!
Meer nog dan andere jaren is er tijd ingeruimd voor het eigen koor Tiona. Het voor zover bekend grootste smartlappenkoor van Nederland gaat samen met De Bijtels een aantal nummers zingen en dat vereist nogal wat oefening vanwege de grote tegenstelling; coverband cq smartlappenkoor. Door het jaar heen worden onder leiding van dirigent Ellen Geurts van Kessel worden er steeds nieuwe liedjes aan het eigen repertoire toegevoegd, ook die worden ten gehore gebracht.
HaRP en De Bijtels Bijzonder om te kunnen vermelden is dat uit het koor een geheel nieuwe band ontsproten is: HaRP.
Bassist Piet van der Linden is grotendeels verantwoordelijk voor de muziekkeuze van HaRP. “Ik zoek naar repertoire dat aansluit bij de bezetting en bij onze eigen smaak. We kunnen alle vier zingen, en als instrumenten hebben we een accordeon, twee gitaren en wat kleine slaginstrumenten. We hebben inmiddels een 40-tal nummers op ons repertoire staan in de stijlen americano, muzette, Iers en folk. Het moet pure, doorzichtige muziek zijn, niet te lawaaierig , Het liefst zouden we alles akoestisch doen, maar dat gaat niet in grote zalen.” Verder bestaat HaRP uit Hans Kuijpers (zang/percussie), Hans de Rooij (gitaar) en Richard Westra (accordeon). Al deze mensen maken deel uit van het Tiona combo. Hans Kuijpers is koorlid en soms solo zanger.
De uitsmijter van de dag vormt de coverband De Bijtels uit Alphen NB. Deze semi -professionele band voorziet menig feest van muzikale omlijsting. En daar zijn ze heel erg goed in. Het repertoire is breed. In feite omvat dat een halve eeuw aan allerlei liedjes die nog altijd goed in het gehoor liggen. Zowel engels-,nederlands- ,als franstalig. Opmerkelijk zijn de Rowwen Héze en Queen specials. De Bijtels staan garant voor FEEST. En ze zullen alles uit de kast halen om dat voor elkaar te krijgen. Eenmaal op het podium zijn ze er maar moeilijk weer af te krijgen. Samen met Tiona zijn een aantal nummers ingestudeerd,ondermeer van Neil Daimond, Normaal, Wolter Kroes en Van Dik Hout.
De Loterij.
Ook de roemruchte loterij is er weer om de toegang gratis te kunnen houden en dus laagdrempelig te zijn, organiseert Tiona elk jaar een loterij. De prijzen worden steeds groter ,meer, mooier en kostbaarder dankzij een vrijgevige Schaijkse middenstand. En bezoekers moeten vooral blijven totdat de hoofdprijs getrokken wordt. In de afgelopen jaren is het een paar keer voorgevallen dat juist de hoofdprijs niet afgehaald werd. En dat is zonde. Onderstaand vinden jullie een opsomming van de te winnen prijzen.

Wanneer? zondag 28 september van 15 tot ± 22.00 uur. Waar? Zaal de Potter in Schaijk Gratis Toegang

    

  

                    

 

 

Smartiesfestival 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik onderstaande link aan, en je kunt genieten van een geweldige samenvatting van ons Smartiesfestival van 1 september 2013!

 http://www.landerd-tv.nl/mediaalbum/viewitem/469/Tiona_houdt_smartiesfestival

TIONA PIEKT MET BLOED, ZWEET EN TRANEN

De sfeer was uitgelaten tijdens het Smartiesfestival; een kolkende, feestende zaal de Potter omarmde de artiesten uit het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen.  Peggy Mays en Leen Zijlmans kregen met gemak het publiek op hun hand dat al opgewarmd was door een spetterend optreden van het smartlappenkoor zelf. Menigeen was toch wel nieuwsgierig naar deze voor Schaijk nog onbekende zangtalenten die eerder dit jaar bij SBS6 deelnamen aan de zoektocht naar de volkszanger van Nederland.  Maar ook de smartlappenband Vrolijk Verdriet liet zich niet onbetuigd. Zij doken samen met Tiona terug in de tijd met liedjes als Du en Sofietje die door de zaal gretig meegezongen werden. Vrolijk Verdriet verstaat de kunst van het vermaken en daar zetten ze alle middelen voor in. Alles en iedereen kwam op ‘stoom’ bij liedjes van Corry Konings en al die andere coryfeeën uit de oude doos.
Dansen en zingen, biertje drinken en bij kletsen met dorpsgenoten en ondertussen genieten van de ‘beste volkszangers van Nederland’ dat was het Smartiesfestival 2013. En dankzij de Schaijkse middenstand werd ook de loterij opnieuw een groot succes.

Smartiesfestival 2012

SMARTIESFESTIVAL MET SMEUIGE SMARTLAPPEN EN SWINGENDE SIXTIES.

Het tweede Smartiesfestival van afgelopen zondag is opnieuw een gezellig feest geworden in café zaal De Potter in Schaijk. Smartlappenkoor Tiona bracht een paar nieuwe elementen in het programma waardoor er nog meer afwisseling en in het artiestenaanbod kwam.

Tijdens het  Open Podium traden er binnen een uur drie totaal verschillende acts op: het KVO Orkest, Anke Kocken en Roos Jansen als solisten en het duo Wies van der Heijden en Sam Zwaans (beiden 10 jaar). Maar ook Tiona zelf schoof twee solisten naar voren die het aandurfden om samen met de band 60460 een paar nummers te zingen. Nettie Willems en Hans Kuypers sleepten veel bewondering in de wacht met hun vertolking van Somewhere between van de Tumbleweeds. Daarna pakte Hans Kuijpers nog eens uit met een krachtig nummer van Louis Armstrong en het vrolijke Summertime van Brainbox.  Het complete koor schoof daarna aan met het nog altijd imposante Conquest of Paradise en luchtiger werk van the Beatles en andere 60-er jaren deuntjes die samen met 60460 gezongen werden. Het Wooly Bully van ruim 40 jaar geleden, maakte nog steeds de heupen los. Terug van weggeweest was de Zeelandse zanger Roy Dekkers. In 2007 was hij al eens te gast bij Tiona. Kort daarna kreeg hij steeds meer succes en nu kwam hij  als zanger met een gevestigde naam weer terug met een swingend optreden. Burgemeester Willie Doorn kwam ook een kijkje nemen bij al die lokale talenten.

De Schaijkse formatie 60460 houdt van een stevig stuk muziek met bijna uitsluitend muziek uit de zestiger jaren. Herkenbaar, nostalgisch en muzikaal klopt het allemaal. Kortom een prima manier om het publiek helemaal in vorm te krijgen. Zij sloten de avond rond 22.00 uur af.

De oproep via de media om schilderijen te verzamelen van ‘huilende zigeunerkindjes’ was ook uitstekend gelukt.  De wanden van de zaal hingen er vol mee. Achter het [podium zelfs twee heel erg grote exemplaren die aangeboden waren door Hank van Boekel.

Sponsors brachten het Smartiesfestival sowieso in wat beter vaarwater met vier sponsors De Potter, Manders Keukens en Hagro Precisie en 60460 was er meer financiële armslag voor de organisatie. Door de giften van diverse winkeliers en Tiona-leden was ook de prijzentafel van de loterij goed gevuld.

Het 1e Smartiesfestival is gehouden in 2011, gelijk met de viering van ons 10 jarig bestaan. Onder de knop 10 jarig bestaan kunt u alles over dit geweldige festival lezen. De foto's staan onder de knop foto's - 2011 - Smartiesfestival.